We worden tegenwoordig bekogeld met het woord “duurzaam” en het lijkt erop een magisch woord te zijn. Volgens de WCED is “duurzaam” de ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het bedrijf zonder de toekomstige generaties in gevaar te brengen. Dat leest natuurlijk mooi en we willen van onze wereld natuurlijk geen afvalput maken, maar wat houdt het nu eigenlijk in voor bedrijven?

Duurzaam ondernemen betekent dat het bedrijf geld wil verdienen maar ook goed voor de mens en het milieu wil zorgen, ze werken dus groen. Dit houdt op zijn beurt weer in dat dit soort bedrijven rekening houden met de toekomst van kinderen, kleinkinderen enz. Duurzaam ondernemen is dus simpelweg goed zijn voor het milieu en voor de mens. Ze maken gebruik van groene energie en grondstoffen, daarnaast gebruiken ze ook veel minder kantoorartikelen en vervangen ze de plastic verpakkingen voor een groener alternatief.

Onder duurzaam ondernemen valt ook de reiniging van het bedrijf. Veel ondernemingen maken gebruik van een milieuvriendelijke aanpak voor de schoonmaak van hun bedrijf en er komen er steeds meer bij. De reiniging van duurzame ondernemingen wordt tegenwoordig niet meer met chemische schoonmaakmiddelen gedaan maar met Chem-dry een pH neutrale koolzuurmethode die veilig is voor de mens en het milieu. Daarnaast maken ze ook gebruik van een innovatieve steam-cleaner waarvoor ze gerecycled water gebruiken, dankzij een eigen recycle systeem, op hoge temperaturen om hardnekkig vuil te verwijderen.

Duurzame reiniging betekent tevens ook een enorme besparing op chemische producten omdat deze hier niet aan te pas komen. Verder maken duurzame ondernemingen dan ook nog gebruik van gerecycled toiletpapier en handdoeken. Kortom, met een duurzame reiniging wordt geen gebruik gemaakt van zeep of chloor- en bleekmiddelen, zelfs niet om het toilet schoon te maken want alles wordt gereinigd met de Chem-dry of de steam-cleaner die er tevens ook voor zorgt dat de toiletten gedesinfecteerd worden.

Heb je vragen? Stuur dan een bericht naar Info@bedrijvenuitarnhem.nl we helpen je graag verder.